merhaba arkadaÅŸlar
umarım konuyu uygun yere açmışımdır
63haber.com adlı sitemde daha önceden başka bi script kullanıyordum. çilem haber 1.4 d2 versiyonunu kullanmaya başladım.
ancak daha kullanmaya başlayalı 1 hafta olmadan. otofaresi diye bi ş... sitemi hackledi.
veri tabanı yolunu değiştirmiştim. kur.asp dosyasını silmiştim. nasıl bunu yaptı anlamadım.
hosting firmamda sorun olduğunu düşündüm ve hosting firmamı değiştirdim. ancak 27.01.2010 tarihinde saat 18:30 gibi dosyalarımı yine ftp ye attım. veritabanı yolunu değiştirdim, kur.asp dosyasını sildim. eve geldim sitemi güncellemek için açtığımda yine otofaresi denen ş.... default.asp dosyasının üst tarafına yine zırvalıklarını yazmış. daha önceden de pazar günü kategorilerimi haberlerimi silmişti.
biraz araştırdım. duyuru olarak www.sanalteror.com sitesinden 4.mp3 diye bir mp3 dosyasını yayınlıyor. www.sanalteror.com sitesini whois olarak sorguladım ve diyarbakırlı bi ş..... çıktı. telefon numarası adresi, eposta adresi olarakta torbaci@otofaresi.org adresi kullanıyordu. kendisi ile görüştüm elbette inkar etti.
bu akşam sitem hacklenince yine aradım yine ben yapmadım diye inkar etti.
internette otofaresi diye aradığımda bir çok çilemhaber alt yapısını ve diğer m ile başlayan haber scriptini kullanan arkadaşların sitelerini hacklemiş.
ben bu konuda çilem haber scriptini programlayan arkadaşlarımı kesinlikle siz bir açık bırakmışsınız şeklinde hiç bir şekilde suçlamıyorum. anlamadığım bu adam sitemi nasıl bu hale getirebiliyor.
konu ile ilgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum. lütfen bu konuda bizleri aydınlatınız.